Την Κυριακή, 18/04/2021, το τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων, διοργανώνει εθελοντική παρέμβαση για ευπρεπισμό και πυροπροστασία  στην περιοχή του Δάσους Καλαφατιώνων.

Το κάλεσμα των διοργανωτών, στο οποίο θα βρείτε πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για την συγκεκριμένη δράση αναφέρει τα εξής:

Την Κυριακή 18/04202 από τις 09:00, το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και  η
Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων, διοργανώνουμε εθελοντική παρέμβαση στα μονοπάτια της περιοχής μας ,με σκοπό την ανάδειξη και την προστασία τους, καθώς και την πυροπροστασία, του Δάσους της περιοχής μας .
Την δράση μας στηρίζουν και συμμετέχουν:
Π.Ι.Ν,Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τις Υπηρεσίες το, Πυροσβεστικό Σώμα Κέρκυρας, Δασική Υπηρεσία Κέρκυρας, Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας, Σωματείο Πυροσβεστών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η περιοχή  μας, εξαιτίας του ιδιαίτερουφυσικού κάλλους, δημιουργεί ένα τοπίο μοναδικό και μαγευτικό για την Κέρκυρα . Η δράση μας στοχεύει στην ανάδειξη και στην προστασία της περιοχής, στην βελτίωση των συνθηκών επισκεψιμότητας καθώς και σε παρεμβάσεις για την θωράκιση της από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης θέλουμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης.

Βασικές εργασίες:

  • Καθαρισμός μονοπατιών,
  • Απομάκρυνση κλαδιών και χόρτων, για τα οποία θα υπάρχουν θρυμματιστές ώστε να δημιουργήσουμε κομπόστ, αποφεύγοντας το κάψιμο και μειώνοντας την επικινδυνότητα για ανάφλεξη των φερτών υλικών.

Σημεία συνάντησης :

Είσοδος ιππικού ομίλου silva.

Πλησίον τσιμεντένιου τοιχίου στο δρόμο Αγ.Ανδρέα.

Περιοχή Κούραμος στο πεύκο, είσοδος προς Βουρλίλα.

 

Τηρούμε βεβαία όλα τα μέτρα προστασίας για όλους μας.

 

Όσοι επιθυμούν, να συμμετέχουν, γνωρίζοντας παράλληλα ,τη περιοχή μπορούν να

επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα :

Μπράτος Σπύρος 6986985890 (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Καλαφατιώνων)
Πηλός Νίκος    6972261903 (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων)

Χειμαριός Σπύρος   6930886980(Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων)