Υπογράφτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μαράσλειο, η σύμβαση για την μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου των Μπενιτσών, μεταξύ της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου και του εκπροσώπου της εταιρείας “Maritime Projects” κ. Κουτσοδόντη, που πλειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό.
Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί η καταβολή της εγγύησης (250.000 ευρώ)

Σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε μετά την υπογραφή της σύμβασης, η Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών, το οποίο ήταν προτεραιότητα και στους στόχους μας.
Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Τουρισμού Γιώργο Παντελιό και Παναγιώτη Βαρούχα, για τις εργώδεις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλαν για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τη δημοτική αρχή η συγκεκριμένη εξέλιξη. Συνεχίζουμε το έργο μας με γνώμονα την βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας και την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών μας προς όφελος της κοινωνίας.
Με τη μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου, μπαίνει τέλος στην δεκαετή και πλέον αχρησία του εν λόγω έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγετο για την καθήλωση της ανάπτυξης του τόπου. Πλέον, με τη μίσθωση, το τουριστικό καταφύγιο των Μπενιτσών, θα λειτουργήσει οργανωμένα και υπό συνθήκες νομιμότητας. Με την εξέλιξη αυτή, αξιοποιείται προς όφελος του Δήμου και των δημοτών ένα έργο το οποίο έμενε ανεκμετάλλευτο για πολλά χρόνια αντί να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και υπεραξία στην περιοχή καθώς και υποδομές για ποιοτικό τουρισμό”.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.

Η μίσθωση θα ισχύσει ως τις 11 Δεκεμβρίου 2035. Σε ό,τι αφορά το μίσθιο, το τουριστικό καταφύγιο δύναται να ελλιμενίσει 96 σκάφη εκ των οποίων σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, δέκα θέσεις διατίθενται δωρεάν στους ψαράδες της περιοχής. Βάσει της προκήρυξης, ο εκμισθωτής αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την έκδοση μελετών και όλων των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου.