Στην έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και του ΣΥΔΙΣΑ Κέρκυρας με αντικείμενο τη μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. στην Κοζάνη προχώρησε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μετά και την συγκεκριμένη έγκριση, εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να υπογραφεί και η σύμβαση για το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων για ολόκληρο το 2021. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων και Πρόεδρος του ΣΙΔΥΣΑ Κέρκυρας, τόνισε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση που θα υπογραφεί δεν πρόκειται να συνδεθεί με καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους δημότες.

Το σημαντικό στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι το σκεπτικό της απόφασης, στην οποία τονίζεται ότι ο ΣΥΔΙΣΑ νομίμως και τηρώντας απαρέγκλιτα τη διαδικασία διενέργησε τη μελέτη και τη διαγωνιστική διαδικασία, γι’ αυτό και εγκρίθηκε η σύμβαση στο σύνολο της χωρίς καμία παρατήρηση.

Σε δήλωση της , η κ. Μερόπη Υδραίου αναφέρει: “Εδώ και 18 μήνες επισφραγίζεται διαρκώς η βεβαιότητα ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Η μεταφορά των απορριμμάτων ήταν ένα στοίχημα που βάλαμε και κερδίσαμε, ήταν και είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας κινείται πάντα με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων δεν επιτρέπει πειραματισμούς, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Έχουμε σχέδιο, η δουλειά που έχουμε κάνει είναι μετρήσιμη, η σύγκριση με το παρελθόν είναι καταλυτική. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις”.