Σε μία ακόμη πρόκληση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συμφωνήσει με την Ελλάδα, υπό τον όρο όμως η Ελλάδα να συμβιβαστεί και να… μοιραστεί την ανατολική Μεσόγειο!

Σε συνέντευξή του στο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως μεταδίδει στον Ελεύθερο Τύπο ο Μανώλης Κωστίδης, υποστήριξε ότι το περί μοιρασιάς στην ανατολική Μεσόγειο το είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο όταν συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη όσο και στη συνάντησή τους στο Λονδίνο!

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα, όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

Η Ελλάδα μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποτε με την Αίγυπτο κάποτε με το Ισραήλ να απομονώσουν την Τουρκία. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε. Εμείς λέμε στην Ελλάδα “με εσάς μπορούμε να συμφωνήσουμε αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως αν συνεχίσετε να σφετερίζεστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε αυτά τα βήματα. Χωρίς ένταση εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Όμως περιμένουμε ειλικρίνεια και από την απέναντι πλευρά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εμείς λέμε στoυς Έλληνες, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε.  Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε  στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: ΒΟΜΒΑ Τσαβούσογλου! Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη να μάθουμε να μοιραζόμαστε τη Μεσόγειο!