Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό, δεν έχουν τέλος.

​Καθώς, πέρα από τη συνεχή καταγραφή θυμάτων και τραυματιών, η περιοχή έχει ισοπεδωθεί και εκτός από τις ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές, το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen, κατέληξε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τη στιγμή των εκρήξεων το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen ήταν δεμένο στο λιμάνι της Βηρυτού. Η καταστρεπτική μανία των εκρήξεων προκάλεσε τον θάνατο μελών του πληρώματος, ενώ το πλοίο χτυπήθηκε καίρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και στη συνέχεια να βυθιστεί.

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας «Αbu Maree Cruises» είχε πάρει αρχικά κλίση, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας, και παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, ανετράπη. Το πλοίο με σημαία από τις Μπαχάμες είχε ναυπηγηθεί το 1989 και είχε μήκος 120,8 μέτρα.

Εξαφανίστηκε ολόκληρο το λιμάνι από την έκρηξη στη Βηρυτό

Συγκλονιστική είναι η εικόνα από το λιμάνι της Βηρυτού μετά την έκρηξη, το απόγευμα της Δευτέρας. Τα πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.

​Το λιμάνι και αποθήκες γύρω από αυτό φαίνεται να έχουν ισοπεδωθεί, ενώ το ωστικό κύμα, στη συνέχεια, σάρωσε τα πάντα. Στο σημείο της έκρηξης φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οικοδομήματα, ενώ κομμάτι της ξηράς έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί, δίνοντας τη θέση του στη θάλασσα.

Στον Πειραιά πριν από 2 χρόνια

Το Orient Queen κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ως κρουαζιερόπλοιο είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα. Μάλιστα πριν από 2 χρόνια η κάμερα του Pireas Piraeus το είχε καταγράψει να καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Πηγή: Βηρυτός: Ανετράπη και βυθίστηκε το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen (φώτο-βίντεο)