Η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, σχολίασε την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και το γεγονός πως τον Μάιο με δηλώσεις της είχε σταθεί στο πλευρό του.

«Εγώ πάντα υποστήριζα και είναι αυτό που πιστεύω, ότι όταν μιλάει η Δικαιοσύνη όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. 

Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ στη ζωή μου να καταδικάζονται οι άνθρωποι από την τηλεόραση ή από τα ΜΜΕ ή από προσωπικές μας σχέσεις. Χαίρομαι που η Δικαιοσύνη μιλά και όλοι εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμία άποψη» δήλωσε η Βάνα Μπάρμπα.

«Αυτό που δεν θέλω και σιχαίνομαι είναι να βλέπω συνέχεια ο ένας να είναι εναντίον του άλλου και να έχουμε τηλεδίκες. Νιώθω ανακούφιση γιατί έχω εμπιστοσύνη, ξέρω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», υπογράμμισε.

Η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε στις αντιδράσεις και στην απόφασή της να τοποθετηθεί υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη τον περασμένο Μάιο.

«Το κάτω τα χέρια δεν σημαίνει μην το αγγίζετε. Σημαίνει δικάστε τον. Να βγει απόφαση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ποιος το κρίνει ότι είναι βιαστής; 

Λογικά θα πρέπει να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και όλοι να το σεβαστούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν; Τα social media. Εκεί φωνάζω το ‘κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη’», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

«Λέω να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εγώ είπα στις γυναίκες και στους νέους επαγγελματίες, όταν έχουν παρενοχληθεί να επικαλεστούν την ανάγκη να μιλήσουν, όλα στο φως. 

Εδώ όμως γιατί λέμε όλοι ότι έγινε, χωρίς να έχει βγει απόφαση. Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι αυτό έγινε, τότε γιατί χωρίζουμε οικογένειες, διαλύουμε σπίτια, γιατί αφήνουμε ηθοποιούς χωρίς να έχουν να φάνε.

Το ελληνικό δικαστήριο πια είναι τα tweets, το Instagram και το Facebook. Αυτό με κάνει έξαλλη και με αυτό παλεύω.

Το να μιλήσει η Δικαιοσύνη, σεβασμός. Όταν οι δικαστές που είναι άνθρωποι έμπειροι, σοβαροί και άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους, δεν θα μιλήσει κανείς. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους». ανέφερε η ηθοποιός.

Πηγή: Β.Μπάρμπα για προφυλάκιση Π.Φιλιππίδη: «Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε»