Σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά ΜΜΕ, Σύροι στρατιώτες είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν πιθανή επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία.

Τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στέλνει ως… εμπροσθοφυλακή η Τουρκία στη νέα επιχείρηση που ετοιμάζει στα ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που αποτελείται από αντικαθεστωτικούς του Άσαντ, πραγματοποίησε άσκηση με σκοπό να υποστηρίξει την πιθανή επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία.

Στην άσκηση στα δυτικά της πόλης Αφρίν στα σύνορα με την Τουρκία πήραν μέρος και οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις.

Οι 500 πολεμιστές, μέλη των ειδικών δυνάμεων, εξασφάλισαν κατά την άσκηση τον έλεγχο σε λόφο. Η άσκηση ξεκίνησε με επιθέσεις όλμων και οι στρατιώτες προχώρησαν με την υποστήριξη βαρέων όπλων εφαρμόζοντας τακτικές πολέμου.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εστάλησαν επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα της Συρίας για την επιπλέον ενίσχυση των μονάδων.

Το κομβόι αναχώρησε από την 20ή Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στη Σανλιούρφα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έφτασε στη στρατιωτική μονάδα στο Ακτσακαλέ.

Πηγή: Τουρκία: Σύροι αντικαθεστωτικοί στρατολογούνται και εκπαιδεύονται για πιθανή επιχείρηση