Το πρόγραμμα εορτασμού της 156ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Τετάρτη 20 Μαϊου 2020

18.30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, στον τάφο του Ιεράρχη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και κατάθεση στεφάνων από: κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Πέμπτη 21 Μαϊου 2020

Ώρα 12.00:Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στην
οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών
κ. Νεκτάριος.

Ώρα 12.45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο
της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Το υφιστάμενο πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID -19.