Το Σάββατο 30-1-2021 η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας συμμετείχε με εκπρόσωπο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με τα προβλήματα στην κτηριακή υποδομή των σχολείων στο νομό της Κέρκυρας.

Όπως ενημερώνει, η Ένωση: “τοποθετήθηκε σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν σε ελλείψεις στις κτηριακές υποδομές αναφέροντας κυρίως τις περιπτώσεις του 6ου και 8ου νηπιαγωγείου, του ειδικού σχολείου αλλά και άλλων σχολικών δομών που δυστυχώς είναι επισφαλή για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Κατατέθηκαν τα αιτήματα από πλευράς γονεϊκού κινήματος σχετικά με τις κάθε μορφής ελλείψεις σχολείων, όμως με λύπη διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των συμβούλων δεν ψήφισε την πρόταση για ενίσχυση και στήριξη των σχολείων ,ούτε για προσπάθειες εύρεσης κονδυλίων. Αντ’ αυτού, αποφάσισαν ότι τηρούνται στα σχολεία τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ(!!!),πράγμα που δεν ισχύει καθώς αυτή τη στιγμή η καθαριότητα στα σχολεία είναι ελλιπής.

Ως γονείς, είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή για ζητήματα που ανακύπτουν στις σχολικές μονάδες του νησιού και έχουν αρνητική επίδραση στα παιδιά μας και θα πιέζουμε συνεχώς τους ιθύνοντες για την ανάληψη των ευθυνών τους”.