Συνάντηση  με τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς  του  νησιού, είχε χθες το πρωί στο Corfu Palace, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας.

Αντικείμενο της συνάντησης  ήταν η προετοιμασία του Φεστιβάλ  Γαστρονομίας, που  πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα τον περασμένο Μάιο.

Ο κ. Καββαδίας ενημέρωσε, τους συμμετέχοντες για την αποδοχή που είχε το φεστιβάλ στους εταίρους και για τις προσκλήσεις συνεργασίας.

Συγκεκριμένα: 

Ο ΕΟΤ  προσκάλεσε το Φεστιβάλ και τη Λέσχη  Αρχιμαγείρων  Κέρκυρας,  να επιδείξουν το γαστρονομικό  πλούτο  του νησιού,  στη Διεθνή έκθεση της  Ουτρέχτης  τον Ιανουάριο και το Μarko polo System πρότεινε  την παρουσίαση του φεστιβάλ  στη Βενετία το Φεβρουάριο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και προκειμένου να γίνει καλύτερη οργάνωση, του επόμενου Φεστιβάλ, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας εταιρείας, που θα  το διαχειριστεί.

Από πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας  Νικολέτα Πανδή, ανέφερε ότι η Περιφέρεια  θεωρεί σημαντική την διοργάνωση του Φεστιβάλ και θα  την χρηματοδοτήσει.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει και νέα συνάντηση που θα ασχοληθεί με την σύσταση της εταιρείας. 

Η γαστρονομία είναι προφανές ότι  αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού  μιας  χώρας και πολλοί είναι οι επισκέπτες, που έχουν ως κίνητρο  την τοπική  κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις ενός τόπου.

Θα πρέπει να πούμε επίσης ότι η γαστρονομία συνδέεται άμεσα και με τις  υπόλοιπες  ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δημιουργώντας ένα πλέγμα συνεργασιών μεταξύ  των εμπλεκομένων  επιχειρηματιών.

Όταν μιλάμε για γαστρονομικό  τουρισμό  αναφερόμαστε ουσιαστικά  σε μια υποκατηγορία  του πολιτιστικού τουρισμού, διότι  η γαστρονομία  διαμορφώνεται ανάλογα με τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορική κληρονομιά, το κλίμα και τη γεωγραφική θέση  της εκάστοτε περιοχής.

Ευχαριστώ   όλους τους συνδιοργανωτές  και όλους όσους εμπλέκονται από τον πρωτογενή,  δευτερογενή  και τριτογενή  τομέα  για την επιτυχή  διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ.

Εύχομαι καλή επιτυχία  στις εκδηλώσεις και καλή διαμονή στους καλεσμένους μας.