Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας ανάμεσα σε φορείς της Κέρκυρας και τον αναπληρωματικό γενικό γραμματέα κ.Στ.Βαρδαρό, με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα της αδειοδότησης της μονάδας απεξάρτησης του νοσοκομείου του νησιού.

Η μονάδα ως γνωστό εντάχθηκε στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου μας και υπολείπεται η έγκριση αδειοδότησης λειτουργίας της από το Υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση παραβρεθήκαν ο Διοικητής του νοσοκομείου κ.Κακαβίτσας, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κ.Νικολούζος, ο υπεύθυνος της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κ.Μιχαλάς, ο βουλευτής Κέρκυρας κ.Παυλίδης και ο υπεύθυνος της μονάδας κ.Μιχαλαρέας.

Τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική αδειοδότηση από το Υπουργείο Υγείας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Συζητήθηκαν επίσης η ένταξή της στη σχετική νομοθεσία, όπως και η χρηματοδότηση των δράσεων της από το ΠΕΠ Ιονίων νήσων.

Συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση της μονάδας υποστήριξης κρίσεων του νοσοκομείου, η οποία εντάχθηκε στον οργανισμό του νοσοκομείου, σε καταστροφές όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς είναι η μοναδική ενεργή μονάδα αυτού του τύπου πανελληνίως, που προέρχεται από το ΕΣΥ.

Τέλος ζητήθηκε η επίσπευση της έναρξης λειτουργίας των ΤΟΜΥ και στην Κέρκυρα, που είχε καθυστερήσει λόγω έλλειψης ιατρών, καθώς και η βελτίωση της λειτουργίας του ΚΥ Κέρκυρας κατά τις πρωινές ώρες, με ενίσχυση του με προσωπικό.