Ο Σύλλογος Αλεύχιμον σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις με τον ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη και τονίζει τα εξής:

«Τέλος ο ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη! Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή την Παρασκευή 22 Μαΐου.

«Κατά τη γνώμη μου, υπήρχε βάση στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, η χωροθέτηση είχε γίνει πολύ κοντά στον αστικό ιστό και σταδιακά η υπόθεση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.» Αυτά ήταν τα λόγια του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου.

Λόγια που αδιαμφισβήτητα ανακουφίζουν και μερικώς δικαιώνουν έναν λαό, του οποίου ο αγώνας, έγινε σύμβολο αντίστασης, απέναντι σε μία κεντρική εξουσία που αγνοεί τον πολίτη. Η Λευκίμμη συγκρούστηκε, λοιδορήθηκε, πληγώθηκε και συνέχισε πάραυτα, γιατί οι άνθρωποι της έχουν γνώση, των πραγματικών αξιών της ζωής. Γιατί στην Λευκίμμη το χρέος, της διαφύλαξης της περιβαλλοντικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ήταν και είναι μοναδική επιλογή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους Λευκιμμιώτες που αγωνίστηκαν κατά της υποβάθμιση της ζωής μας και αυτής των παιδιών μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους αυτούς που θα συνεχίσουν τον αγώνα για την προστασία και αναβάθμιση του τόπου μας. Γιατί τα προβλήματα είναι αμέτρητα και πλέον, γνωρίζουμε πολύ καλά, πως χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.

Την Κυριακή 31 Μαϊου μετά τις 11:00, προσκαλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές, στο παλιό ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου Μελικίων, για ένα αντάμωμα με ρεφενέ φαγητά και ποτά από όλους μας. Ο χώρος είναι ανοιχτός και ενδείκνυται για την τήρηση των απαραίτητων για την υγεία μας αποστάσεων».