Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών και η Τοπική Κοινότητα, εν όψει της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουλίου στη Κέρκυρα σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “Ας μην είστε μονόπλευρα ενημερωμένος από τον υπουργό σας που εδώ και μήνες λειτουργεί ως ένθερμος υποστηρικτής αυτής της «επένδυσης», ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας με τις αποφάσεις του“.

Ακολουθεί η επιστολή

«Απευθυνόμαστε σε εσάς με την ευκαιρία της επίσκεψης σας στο νησί μας και την πιθανολογούμενη παρουσία σας στην περιοχή μας.

Είμαστε το Τοπικό Συμβούλιο Σινιών και ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών και αγωνιζόμαστε ώστε η περιοχή του Ερημίτη στην ΒΑ Κέρκυρα στην περιοχή των Σινιών να μην τσιμεντοποιηθεί, αλλά να αξιοποιηθεί ως περιβαλλοντικό πάρκο.

Κε Πρωθυπουργέ σας προσκαλούμε στον Ερημίτη για:

Να θαυμάσετε το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο που είναι μοναδικό στην Κέρκυρα ,αντιπροσωπευτικό της μεσογειακής βλάστησης και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και κόσμημα, όχι μόνο της περιοχής αλλά και του νησιού μας.
Να εξακριβώσετε ότι η περιοχή έχει μια μοναδική ανάπτυξη, ένα πρότυπο τουριστικό μοντέλο, άξιο αντιγραφής, στηριζόμενο σε μικρές ιδιόκτητες πολυτελείς κατοικίες, αρμονικά προσαρμοσμένες στο περιβάλλον, που προσελκύει χρόνια τώρα υψηλής ποιότητας και εισοδήματος τουρίστες.
Να διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι» την υποβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας του ναυτικού φυλακίου, εξαιτίας της μεταφοράς του σε ακατάλληλη θέση για τη συνολική επίβλεψη του Β. Στενού Κέρκυρας ,κάτι που συνέβαινε όταν δέσποζε στην προηγούμενη θέση του. Αξίζει να γνωρίζετε ότι η μεταφορά στοίχισε στο Δημόσιο 900.000 €!!! Για την εξυπηρέτηση μιας «επένδυσης» κάποιοι θυσίασαν ακόμη και την Εθνική Ασφάλεια δίνοντας χώρο στον έλεγχο του στενού στην απέναντι χώρα που φιλοξενεί λίγο βορειότερα Τούρκικη λιμενική βάση.
Να αντιληφθείτε τις διαθέσεις της εταιρείας για το περιβάλλον και τη νομιμότητα βλέποντας από κοντά την πρώτη της παρέμβαση στην περιοχή, αφού αποψίλωσε ολοκληρωτικά (ερημοποίησε) ένα λόφο 14 στρ, αγνοώντας προκλητικά τη Δικαιοσύνη εφόσον εκκρεμεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων για τον χαρακτηρισμό του (δασικό ή μη).
Για όλα αυτά θα μπορούσαμε να σας υποδεχτούμε και να σας ξεναγήσουμε, όπως αρμόζει στο θεσμό του Πρωθυπουργού.

Κε Πρωθυπουργέ ας μην επισκεφτείτε τον Ερημίτη ως υποστηρικτής μιας «επένδυσης» που όχι μόνο δε θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή , αλλά θα καταστρέψει το περιβάλλον και την οικονομία της. Ας μην είστε μονόπλευρα ενημερωμένος από τον υπουργό σας που εδώ και μήνες λειτουργεί ως ένθερμος υποστηρικτής αυτής της «επένδυσης», ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας με τις αποφάσεις του.

Υπάρχουν και άλλες απόψεις στην κυβέρνηση σας που πολύ σωστά χαρακτήρισαν την πώληση μέρους της έκτασης αντί 2.000.000 € με αντικειμενική αξία 16.0000.000 € !!! σκανδαλώδη.

Υπάρχουν και άλλες φωνές, όπως ήδη γνωρίζετε, σοβαρών, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και πραγματικών επενδυτών στη χώρα μας, που εναντιώνονται στην καταστροφή του οικοσυστήματος του Ερημίτη.

Και τέλος και πιο σημαντικό ,υπάρχουν διαχρονικά από το 1994 αποφάσεις από Συλλογικότητες και Αυτοδιοικητικών οργάνων του νησιού μας που ΟΛΕΣ είναι αντίθετες με την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη.

Κε Πρωθυπουργέ θα ήταν άδικο για εσάς και το θεσμό που υπηρετείτε να μην συνταχθείτε με την συντριπτική πλειοψηφία του Κερκυραϊκού λαού για τη διάσωση του παραδείσου του Ερημίτη ,αλλά να βάλετε απέναντι σας το νησί και την κοινωνία που θα διαμαρτυρηθεί, θα διαδηλώσει, θα αγωνιστεί και μια ανθρώπινη ασπίδα θα απαιτήσει την προστασία του Ερημίτη, του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή διαμονή στο φιλόξενο νησί μας».