Ο κορωνοϊός έχει απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του πάνω και από την Ισπανία έχοντας αφήσει πίσω του μέχρι σήμερα σχεδόν 2.696 νεκρούς και 39.673 κρούσματα. Την ίδια ώρα ένας γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο ξεσπάει σε λυγμούς περιγράφοντας μέσα από ένα βίντεο την κατάσταση που βιώνει καθημερινά ο ίδιος αλλά και οι συνάδελφοί του. 

«Έχω λάβει πολλά ηχητικά μηνύματα… Μας λένε ότι αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν στους πιο νέους» αναφέρει αρχικά. 

«Θα σας βάλω ένα ηχητικό το οποίο λέει τα εξής: «Η κατάσταση στη Μαδρίτη είναι δραματική…Δεν υπάρχουν υλικά, δεν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Πολλούς ασθενείς πρέπει να τους ναρκώσεις και να τους κρατάς από το χεράκι… διότι η οικογένεια τους δεν μπορεί να είναι στο πλευρό τους… βοηθώντας τους έτσι να πεθάνουν… για να ελευθερωθούν αναπνευστήρες για τους ανθρώπους κάτω των 65 ετών.  Πρέπει να πας στη δουλειά με αυτή την κατάσταση, ξέροντας ότι θα πρέπει να αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι σου, κλαις τη νύχτα και πρέπει την επόμενη μέρα να συνεχίσεις να εργάζεσαι. Αυτό είναι παράνοια. Πρέπει να κλείσουν τη Μαδρίτη, να φέρουν προμήθειες, διότι αν δεν μπορέσουμε να φρενάρουμε, να καταστείλουμε αυτό τον ιό θα πεθάνουμε όλοι.»» προσθέτει.

«Έχουμε χρέος ως έθνος στους ηλικιωμένους μας και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθαίνουν με ένα τρόπο τόσο αναξιοπρεπή» καταλήγει ο γιατρός.

Πηγή: Συγκλονίζει Ισπανός ιατρός: Τους ναρκώνουμε για να πεθάνουν