Μετά την αποχή του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Ξαφνικά όλα τα φώτα έπεσαν στο Κίνημα Αλλαγής. Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστεί στην πολιτική επικαιρότητα, όχι για τις αντιπολιτευτικές του παρεμβάσεις αλλά για τον εσωτερικό διχασμό του κόμματος.

Μπορεί, το Κίνημα Αλλαγής, να υπογραμμίζει σε κάθε τόνο ότι κατάφερε να κάνει καθοριστικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις πορείες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την παράσταση όμως έκλεψαν οι αντάρτες, και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου, που διαχωρίστηκε από την κεντρική κομματική γραμμή αλλά και ο Χάρης Καστανίδης.

Το βράδυ της Πέμπτης, επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία.

Αν και η Τρικούπη κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της, φαίνεται ότι δεν τίθεται τελικά θέμα διαγραφής, παρότι υπήρξαν τέτοιες εισηγήσεις προς την ηγεσία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στον απόηχο των εξελίξεων, όπως σημειώνουν πηγές θα υπάρξει προς το παρον συζήτηση χωρίς να αποκλείεται τίποτα.

Δεν ήταν έκπληξη όμως, εδώ και μέρες, υπάρχουν διαφωνίες για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Παρότι η Τρικούπη προσπαθούσε να πείσει ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και διαμήνυε ότι τα στελέχη της έχουν «υποσχεθεί» να τηρήσουν την κομματική γραμμή.

Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης, η ομιλία του Χάρη Καστανίδη έβαλε τις υποψίες και την επόμενη μέρα η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου έφερε την μεγάλη αναστάτωση.

Η Τρικούπη, δεν αποκάλυπτε τις επόμενες κινήσεις της και κρατούσε στάση αναμονής έως την ώρα της ψηφοφορίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Κίνημα Αλλαγής ενώ δίνεται ένας πραγματικός αγώνας να ανεβάσει δημοσκοπικά τα ποσοστά του, ανοίγει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας.

Πηγή: Σοβαρή κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή η Κ.Ο – Πρός διαγραφή Παπανδρέου Καστανίδης;