Η ρωσική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad, γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, πως θα προχωρήσει στην παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοϊό που ανέπτυξε το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να παράξει και ένα ξηρό εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Αυγούστου η Ρωσία ανακοίνωσε την καταχώρηση του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό παγκοσμίως, του Sputnik V. Και μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει στις δοκιμές του εμβολίου 42.000 εθελοντές σε όλο τον κόσμο.

«Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad υπέγραψε συμφωνία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» του ρωσικού υπουργείου Υγείας για τη βιομηχανική παραγωγή του εμβολίου.

Η Biocad είναι βιομηχανικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου και θα εξασφαλίσει τη μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik V» αναφέρει η Biocad.

Επίσης, η εταιρεία βιοτεχνολογίας σχεδιάζει την παραγωγή ενός ξηρού εμβολίου, λυόφιλης μορφής, σε συνδυασμό με το υγρό εμβόλιο.

«Η παραγωγή του ξηρού εμβολίου είχε παγώσει προσωρινά, καθώς το κέντρο δεν διαθέτει δυνατότητες κατάψυξης κατάλληλες για την προμήθεια ολόκληρης της χώρας με σημαντική ποσότητα του εμβολίου.

Τώρα που η άρχισε η συνεργασία μας με τη Biocad, η οποία διαθέτει δυνατότητες λυοφιλοποίησης, ελπίζουμε ότι θα παραχθούν οι απαιτούμενες ποσότητες του ξηρού εμβολίου» δήλωσε ο επικεφαλής του ινστιτούτου Γκαμελέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Πηγή: Ρωσία: Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad αναλαμβάνει την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V