Στις 7 Μαρτίου ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης της 20χρονης Ειρήνης, η οποία συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη.
Ο δικηγόρος του μοντέλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπως το επικαλείται το usay.gr, είπε πως η δίκη θα κρατήσει επτά ημέρες, σύμφωνα με το δικονομικό στο Χονγκ Κονγκ και αναλόγως με τους μάρτυρες μπορεί να κρατήσει λιγότερο ή περισσότερο.

Ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αρνήθηκε την έκδοσή της πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Εάν αθωωθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα, εάν καταδικαστεί θα εξεταστεί η πιθανότητα έκδοσής της για να εκτίσει την ποινή της σε ελληνικές φυλακές.

Η νεαρή κρατείται σε φυλακές ανηλίκων μέχρι να συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας, όταν και θα μεταφερθεί αναγκαστικά σε φυλακές ενηλίκων.

«Πρόσφατα τηλεφώνησε στους γονείς της. Ήμουν παρών. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές. Έχει έναν αδερφό 9 ετών και αυτό που είπε είναι πως δεν θα τον δει να μεγαλώνει. Οι γονείς της όσοι ώρα μιλάνε μαζί της, προσπαθούν να της δώσουν θάρρος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεχαγιόγλου.