Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για την μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα εκκενώνονται οικισμοί και συγκεκριμένα τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κρητικά Λευκίμμης στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης δυο γειτονικών χωριών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το startmediacorfu που επικαλείται επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας , Νικολέτα Πανδή, τονίζεται πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με την ίδια θα διατεθούν και δυο πούλμαν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μετακινήσουν τους κατοίκους. Στην Κέρκυρα έρχονται και καναντέρ για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς λόγο των ανέμων είναι αδύνατη η συνδρομή των Πεζετέλ.

Η φωτιά άρχισε στις 15.15 από το Νεοχώρι στην Κέρκυρα, καίει αγροτικές εκτάσεις και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκτείνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 πεζετέλ, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επιχειρεί και μια ομάδα πεζοπόρων. Ακόμη συνδρομή υπάρχει από δυο υδροφόρες και ένα βυτιοφόρο.

startmediacorfu, kerkyrasimera, corfutvnews, enimerosi

Πηγή: Πυρκαγιά στην Κέρκυρα: Εκκενώνονται τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι