Προεκλογικά παιχνίδια με τους συνταξιούχους παίζει η κυβέρνηση, καθώς βλέπει με αγωνία τις δημοσκοπήσεις να μην δείχνουν αλλαγή κλίματος. Επιπλέον, η ρύθμιση για την α’ κατοικία αφήνει εκτός δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρουσιαστεί ως επιτυχία «κοινωνικού χαρακτήρα».

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, γνωστός πλέον και για την «κατήχηση» που έκανε στους μαθητές ότι ο κόσμος κάποτε έτρωγε από τα σκουπίδια, μίλησε για «έκτακτο επίδομα Πάσχα» (το οποίο θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Τσίπρας), ξεχνώντας την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι τυχόν επαναφορά των δώρων θα απαιτούσε «δομικές αλλαγές», δηλαδή περικοπές και πάλι σε μισθούς και συντάξεις.

Φυσικά στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός. Οι αντιδράσεις ήταν αλυσιδωτές με τον υπουργό Οικονομικών να απαντάει για τη δήλωση Πετρόπουλου: «Πρώτη φορά το άκουσα! Ρωτήστε τον κύριο Πετρόπουλο».

Το ζήτημα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου από τη στιγμή που ο Τάσος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και μετά το άδειασμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε όλους. Από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, ενώ ο ίδιος ο Τάσος Πετρόπουλος αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί.

Συγκεκριμένα από το γραφείο του υφυπουργού Εργασίας έλεγαν πως «ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός».