Την έγκριση της συμμετοχής της ΠΙΝ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στη συνεδρίαση του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε εισηγητικά ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων. Ο κ. Νικολούζος εξήγησε ότι είναι η πρώτη φορά που υπήρξε ενδελεχής έλεγχος της χρήσης και λειτουργίας της εταιρείας, τα πορίσματα του οποίου έχουν κατατεθεί από τους ορκωτούς λογιστές προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι οι μέτοχοι. Στο πόρισμα αυτό αποτυπώνεται ταμειακό έλλειμμα, ελλείψεις χρηματικών ενταλμάτων, διπλοεγγραφές και γενικά μια εικόνα διαχείρισης κατά παράβαση των νόμων λειτουργίας μιας επιχείρησης.

«Καθώς όμως υπάρχει εν εξελίξει πρόγραμμα που ωφελεί το γενικό σύνολο και συγκεκριμένα η διαχείριση του προγράμματος Leader ύψους περίπου 7εκ. Ευρώ για τα νησιά Κέρκυρα, Παξοί και Λευκάδα, θα πρέπει οι μέτοχοι από κοινού να καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να προχωρήσει η λειτουργία της ΑΝΙΟΝ», δήλωσε ο Δήμαρχος ζητώντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο την υπερψήφιση του θέματος.

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τους περιφερειακούς συμβούλους και εν συνεχεία ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ της συμμετοχής της ΠΙΝ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΙΟΝ και παράλληλα να ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για τον καταλογισμό ευθυνών όσων ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η εταιρεία, βάσει των ευρημάτων των ορκωτών λογιστών για τον διαχειριστικό έλεγχο των χρήσεων των ετών 2000 – 2015.