Ένα αποτρόπαιο συμβάν συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο στην παραλία των Παξών και χθες ο δράστης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας σε 9 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εν λόγω αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και περπατούσε αμέριμνος στην παραλία των Παξών, πέρυσι τον Αύγουστο, μαζί με δυο γυναίκες αστυνομικούς. Κι αυτές βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Τίποτα δεν προδίκαζε τα όσα θα επακολουθούσαν λίγα λεπτά αργότερα όταν μια ανδρική φιγούρα έκανε ξαφνικά την εμφάνιση της, κραδαίνοντας έναν σιδερολοστό. Πρόκειται για έναν Αλβανό αγρότη 50 ετών ο οποίος αιφνιδίασε τον αστυνομικό και του επιτέθηκε με λύσσα, έχοντας προφανή σκοπό να τον αποτελειώσει ή να του προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Κάτι που τελικά κατάφερε, καθώς η δύναμη με την οποία τον χτυπούσε στο κεφάλι με τον σιδερολοστό ήταν τέτοια που δεν του άφησε καν το περιθώριο να αμυνθεί.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης, αναφορικά με την υπόθεση του πελάτη του, αστυνομικού που πριν ένα χρόνο δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από άνδρα στους Παξούς, η οποία του άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών, από την οποία ωστόσο αναμένεται να εκτίσει 3-4 χρόνια, σύμφωνα με το σωφρονιστικό σύστημα.

«Η ποινή ήταν 9 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Αυτό που απεδείχθη είναι ότι δεν επρόκειτο για απλή βιαιοπραγία. Ο σκοπός του δράστη, όπως προέκυψε, ήταν να σκοτώσει τον εντολέα μου. Ο πελάτης μου ήταν πολύ τυχερός που τα κατάφερε, τα χτυπήματα ήταν ακαριαία και θανατηφόρα. Ο δράστης ανέπτυξε πολλούς ισχυρισμούς για την πράξη του, μεταξύ αυτών ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν τον είχε συλλάβει ο εντολέας μου, για άλλα αδικήματα, κάτι που από έρευνα που έγινε απεδείχθη ότι δεν έγινε ποτέ», εξήγησε ο κ. Ταγαράκης.

«Ο πελάτης μου είχε τελειώσει την υπηρεσία του και ήταν στην παραλιακή οδό των Παξών μαζί με δύο συναδέλφους του, επίσης εκτός υπηρεσίας. Ο δράστης του επιτέθηκε με σιδερολοστό από πίσω», συνέχισε ο ίδιος.

«Ο πελάτης μου ένα χρόνο μετά ταλαιπωρείται ακόμα, έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις, έχει μόνιμες βλάβες. Έχει θέματα με την ακοή και την όραση του, που τα παλεύει. Θέλει να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία. Το παιδί υπηρετούσε για ένα διάστημα στους Παξούς και ήταν μετά στην αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας. Έστω και αν βλέπουμε καθημερινά αδικήματα τέτοιας φύσης, δεν σταματάμε να εκπλησσόμεθα. Ο πελάτης μου είναι σε αναρρωτική από τότε, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει στην υπηρεσία του», κατέληξε ο κ. Ταγαράκης.