Για τα θέματα που «καίνε» πήρε θέση ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας όπως είναι οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 και οι πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σε συνέντευξη που έδωσε.

Για τους S-400 είπε:

«Καμιά τέτοιου τύπου κίνηση δεν συνιστά απειλή για τη χώρα μας. Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που περάσαμε, λάβαμε ως κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα και με την καθοριστική συμβολή του συνόλου του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων καταφέραμε να είναι άκρως αξιόμαχες και αποτελεσματικές.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημά σας θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω δημόσια τι μέτρα παίρνουμε και τι δυνατότητες έχουμε. Να σας διαβεβαιώσω πάντως πως ό,τι κάνουμε γίνεται με τρόπο αποτελεσματικό, είμαστε μέσα στο πλαίσιο των αναγκών για την κάλυψη της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως γίνεται αξιοποίηση των οικονομικών πόρων και όχι διασπάθιση όπως αποδείχθηκε ότι συνέβαινε κατά το παρελθόν.»

Σχετικά με την πρωτοβουλία Αμερικανών γερουσιαστών να εισηγηθούν την κατάρτιση λίστας των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο:

«Αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση του τρόπου που ασκούμε εξωτερική πολιτική, της σταθερής στάσης μας και του ρόλου της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και άλλες χώρες αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας, την ενεργό συμμετοχή μας στις τριμερείς επαφές που έχουν γίνει και τη συμβολή μας στην ασφάλεια της περιοχής, με ταυτόχρονη πλήρη υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.»

Για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου:

«Δεν έχω να πω πολλά για όσους παίζουν παιχνίδια ή θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η στάση μου απέναντι στη σημερινή ηγεσία είναι η ίδια με αυτή που είχα απέναντι και στην προηγούμενη ηγεσία, η απόλυτη στήριξη. Η κυβερνητική πολιτική είναι συγκεκριμένη. Κανείς μας σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκεται στην κυβέρνηση, σε οποιοδήποτε υπουργείο, δεν εφαρμόζει προσωπικές στρατηγικές και προσωπικές πολιτικές. Κυβερνητική πολιτική εφαρμόζουμε, είναι αυτά τα οποία αποφασίζουμε στα κυβερνητικά όργανα.

Η σημερινή ηγεσία, η οποία επιλέχθηκε με ομοφωνία από το ΚΥΣΕΑ, είχε κριθεί και επί υπουργίας του κ. Καμμένου, πρόκειται για ικανότατα ηγετικά στελέχη και αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, από τους οποίους κάποιοι θα φτάσουν στις θέσεις των Αρχηγών. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Εγώ σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι πλήρως τις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι α λα καρτ και όχι ως Πόντιος Πιλάτος. Η πολιτική ηγεσία έχει την ευθύνη να υπερασπίζεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω όπως έχω αποδείξει να κάνω. Εδώ κλείνει η συζήτηση από τη μεριά μου, είναι δυσάρεστο να δημιουργούνται τέτοιες εντυπώσεις.»

pronews.gr