Μέσα σε κίτρινους φακέλους και σε δεσμίδες έφευγαν τα μετρητά του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε κατά την απολογία του στους ανακριτές, ο επιχειρηματίας που είχε αναλάβει να φέρνει εις πέρας τις μεταφορές των χρημάτων του ζεύγους Παπαντωνίου σε ελβετικές τράπεζες.

Πρόκειται για πρόσωπο – κλειδί στην όλη υπόθεση με τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που οδήγησαν αργά το βράδυ της Τρίτης τον πρώην υπουργό και την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στις φυλακές:

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ήδη, έχει απολογηθεί στους ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου που ερευνούν την υπόθεση του πρώην υπουργού και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αλλά και υψηλότατη εγγυοδοσία που φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Στην απολογία του στους ανακριτές ο επιχειρηματίας σφάζει με το… βαμβάκι τον πρώην υπουργό, καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζει πως μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές πως τα χρήματα αυτά παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά.

Στη συνέχεια τα ποσά που παραλάμβανε τα κατέθεσε τμηματικά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία.

Τα χρήματα αυτά κατέληγαν τέλος σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε ακόμη στην απολογία τους ανακριτές πως ο ίδιος πίστευε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Γιάννου Παπαντωνίου,

ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και ο ίδιος νόμιζε πως είναι και ένας έντιμος άνθρωπος.

Ο επιχειρηματία φέρεται να υποστηρίζει τέλος στην απολογία του πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε,με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.