Βασικό πρόβλημα στο Μακεδονικό είναι η λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας» τόνισε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη και αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδόνων που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα.

Μιλώντας, νωρίτερα, στον Ρ/Σ Παραπολιτικά, η κυρία Μπακογιάννη αναγνώρισε ότι αν η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο θα ισχύει.

Το άμεσο αποτέλεσμα, όπως είπε, θα είναι τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ, με τις δυνατότητες της επόμενης κυβέρνησης να περιορίζονται στην είσοδο τους (των Σκοπίων) στην ΕΕ. 

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας», τονίζοντας ότι ο Ζάεφ δήλωσε, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της χώρας του, πως:

«μας αναγνωρίζουν ως Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα». 

Αναφορικά με τη διαμάχη Κοτζιά – Καμμένου, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα με το επίμαχο Υπουργικό Συμβούλιο και τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον Τζορτζ Σόρος.

Τέλος, για το συλλαλητήριο της Κυριακής, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως όσοι μαζευτούν «δεν είναι ακραίοι άνθρωποι, φασίστες ή ακροδεξιοί».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το ζήτημα της «συνταγματικής ονομασίας» της πΓΔΜ επανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.