Τι απαντά ο κ. Φοίβος Κακαβίτσας

Μια εικόνα τελείως διαφορετική απο εκείνη που δίνει το Σωματείο Εργαζομένων σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου Κέρκυρας δίνει ο διοικητής κ. Φοίβος Κακαβίτσας. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την καταγγελία του Σωματείου, ο διοικητής διαψεύδει όσα καταγγέλλονται σε σχέση με το ότι,

πχ στο νοσοκομείο δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την τελευταία 5ετία και ότι οι ελλείψεις οδηγούν το νοσοκομείο σε εκπομπή σημάτων SOS. 

Διαπιστώνει, μάλιστα, ο διοικητής σκοπιμότητες στο δημοσίευμα, ότι δήθεν «εντέχνως αποκρύπτει την πραγματική εικόνα του νοσοκομείου και την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό που έχει γίνει την τελευταία τριετία, κάτι το οποίο αναγνωρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της Κερκυραϊκής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα υποδαυλίζει την εικόνα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού καθώς υποβαθμίζει την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας».

Επίσης, η διοίκηση αναφέρει πως το νοσοκομείο Κέρκυρας από 1/1/2016 έως σήμερα έχει:

• αύξηση στο ειδικευμένο ιατρικό δυναμικό κατά 30%. Συγκεκριμένα, την 1/1/2016 απασχολούσε 80 ειδικευμένους ιατρούς, ενώ σήμερα απασχολεί 104 (παρούσα στελέχωση περίπου στο 70%). 

• αύξηση στο λοιπό προσωπικό κατά 10% (μόνιμοι, επικουρικοί και συμβάσεις ΙΔΟΧ>1έτους και συμβάσεις ΟΑΕΔ>1έτους ).

Την 1/1/2016 απασχολούσε 452 άτομα λοιπό προσωπικό κάθε κατηγορίας, ενώ σήμερα απασχολεί 503 άτομα.
Στην παθολογική κλινική έχουν γίνει 2 μόνιμες προσλήψεις την τελευταία 3ετία ενώ έχουν προκηρυχθεί άλλες 2 μόνιμες θέσεις, απαντά η διοίκηση. 
Η διοίκηση όρισε τον Δ/ντη της Καρδιολογικής κλινικής και στην Πνευμονολογική.
Η απάντηση του διοικητή είναι πως αύξηση της στελέχωσης υπάρχει σε όλες τις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου, πλην της Παθολογικής, καθώς στη συγκεκριμένη κλινική δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να διορισθούν.

Προσθέτει ακόμη πως στη Νευρολογική κλινική υπηρετούν 2 νευρολόγοι, ενώ έχουν προκηρυχθεί ακόμα 2 μόνιμες θέσεις. 

Η πνευμονολογική κλινική στελεχώνεται από 5 πνευμονολόγους, εκ των οποίων οι 4 μόνιμοι. 
Στο τμήμα επειγόντων που συστήθηκε στο τέλος του 2016 υπηρετούν 4 ιατροί (1 μόνιμος), ενώ έχουν προκηρυχθεί ακόμα 5 μόνιμες θέσεις.

Τέλος, αναφέρει πως στις 8/8/2019 υπογράφηκε από τον υφυπουργό υγείας η πρόσληψη του νέου Διευθυντή του τμήματος Επειγόντων και αναμένεται η δημοσίευση του διορισμού σε ΦΕΚ.

 

 

απο το protothema.gr

 

Πηγή: Νοσοκομείο Κέρκυρας: Η απάντηση του διοικητή στις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων