Την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για συγκρότηση διακομματικής Επιτροπής σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού Δικαίου των φυσικών προσώπων αποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε πως «η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής εμπίπτει στη διατυπωμένη από καιρό θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο δρόμος της διαβούλευσης και της συζήτησης είναι ανοιχτός. Η κοινή στάση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων είναι αυτονόητη αξίωση της κοινωνίας».

Νωρίτερα, η πρόεδρος του φορέα με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί «προϊόν διαλόγου και συναπόφασης όλων των πτερύγων του ελληνικού Κοινοβουλίου, με τη συνδρομή και ειδικών επιστημόνων, ώστε να οδηγηθούμε τελικά σε μία βιώσιμη πρόταση που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων».

Πηγή: «Ναι» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση ΚΙΝ.ΑΛ. για την πρώτη κατοικία