Τι είπε για το νέο σύγχρονο πάρκο στον Βοτανικό και για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Στο τέλος του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πάρκο στο Βοτανικό και να έχει παραδοθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας μια έκταση 215 στρεμμάτων.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από το ταμείο Ανάκαμψης, έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες και άμεσα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των έργων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη έχουν ήδη αρχίσει οι πρόδρομες εργασίες για το γήπεδο το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί και το οποίο θα αρχίσει «να δουλεύεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να παραδοθεί το 2026».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, εξήγησε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση μόνο όταν παραδοθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναΐκού μπορεί γκρεμιστεί το παλιό, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τότε, όπως είπε, οι Αθηναίοι θα αποκτήσουν ένα ακόμη χώρο πρασίνου.

«Η διπλή ανάπλαση θα φέρει και επενδύσεις», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι η περιοχή είχε βιώσει τα προηγούμενα χρόνια την εγκατάλειψη και τώρα έχει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Αναφορικά με τα έργα στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι ολοκληρώνεται το έργο στην Πανεπιστημίου, με σύγχρονες υποδομές. «Θα μας ανταμείψει παρόλο που αργήσαμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομική κατάσταση του δήμου, υπογράμμισε ότι γίνεται έλεγχος φερεγγυότητας από τη Moody’s και η οποία τον  αναβαθμίζει. Ο δήμαρχος Αθηναίων στην κατεύθυνση αυτή εξήγγειλε, νέα μείωση δημοτικών τελών κατά 5% σε κατοίκους και επαγγελματίες της πρωτεύουσας το 2024.  

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο Λυκαβηττός ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου «μετά από 15 χρόνια σιωπής», χαρακτηρίζοντας το έργο ως το πιο δύσκολο τεχνικά που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.

Για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη

«Η Αθήνα είναι δημοκρατική πόλη και δεν της ταιριάζει το μαύρο», τόνισε ο δήμαρχος ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων προσθέτοντας πως «αν νομίζει ο καθένας νεοναζί, φασίστας εγκληματίας ότι θα κατέβει στην Αθήνα και  θα έχει ανοιχτές τις πόρτες κάνει λάθος».

Ακολούθως ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο υπενθυμίζοντας ότι όταν καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο δήμος Αθηναίων τον έπαυσε από το δημοτικό συμβούλιο ενώ έκλεισε τα γραφεία του κόμματός του στην πρωτεύουσα.

«Στην περίπτωση που εκλεγεί, το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα», είπε και κατέληξε «υποχρέωση μου είναι να είμαστε όλοι ένα απέναντι στους νεοναζί».