Σχετικά  με  τη δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Θεόδοτου, ότι  η Δημοτική Αρχή  δεν αντιμετώπισε  το θέμα για  τις γαλάζιες σημαίες  όπως θα όφειλε,  η  Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου δήλωσε:

“Σχετικά με την δήλωση του του Δημοτικού Συμβούλου  Δημήτρη Θεόδοτου  για τις γαλάζιες σημαίες και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, θέλω να διευκρινίσω:

Το 2013  υπήρχαν γαλάζιες σημαίες σε 35 παραλίες στον ενιαίο Δήμο  Κέρκυρας. Το 2014  χάθηκαν 5  ενώ το 2015 χάθηκαν όλες  έως το 2019. Οι μόνες τέσσερις   ήταν από resort   στις παραλίες  Κομμένο, Κοντόκαλι, Αλυκές  Ποταμού και Δασιάς.

Φέτος έχουν υποβληθεί 12 υποψηφιότητες  για γαλάζιες σημαίες   στις παραλίες  Μπαρμπάτι, Ύψος2, Δασιά  club Med, Παλαιοκαστρίτσα 2 Έρμονες, Γλυφάδα,  Μπενίτσες, Άγιος Γόρδης,  Αγία Αικατερίνη και Κανόνι. Οι δυο  τελευταίες  υποβάλλονται για πρώτη φορά.

Ο μόνος λόγος  που δεν προλάβαμε φέτος,  είναι  γιατί  οι προμηθευτές  λόγω Πανδημίας,  δεν είχαν πρόσβαση στα απαραίτητα υλικά,  ώστε να φτιαχτεί ο αναγκαίος  και εγκεκριμένος εξοπλισμός  για τις υποψίες παραλίες.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων  όχι  μόνο  δεν ολιγώρησε,  αλλά φρόντισε   να κερδίσει  όλες τις γαλάζιες σημαίες που χάθηκαν  το 2015 με  την προσθήκη  μάλιστα ακόμη δύο.”