Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου από τα υψηλά δύο μηνών που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο χρυσός βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις προθέσεις της Federal Reserve εν μέσω ενός ράλι του πληθωρισμού τος τελευταίους μήνες. Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε χθες ότι η Fed δεν θα αυξήσει προληπτικά τα επιτόκια της “επειδή φοβόμαστε την ενδεχόμενη εμφάνιση του πληθωρισμού”, αλλά θα περιμένει να δει συγκεκριμένες αποδείξεις.

Ωστόσο, άλλα στελέχη της Fed, όπως ο Raphael Bostic της Atlanta Federal Reserve Bank και ο James Bullard της St. Louis Fed εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικοί, περιμένοντας μια αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος προκειμένου η κεντρική τράπεζα να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 6 δολ. ή 0,3% και σκαρφάλωσε στα 1.783,40 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σκαρφαλώσει μέχρι τα 1.795,60 δολ. στα υψηλά της ημέρας. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Ιουνίου.

Κέρδη σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να προσθέτει 25 cents ή 1% στα 26,11 δολ. ανά ουγγιά.

Τα κέρδη για τα πολύτιμα μέταλλα ήρθαν καθώς ο δείκτης ICE U.S. Dollar σημειώνει οριακές μεταβολές σήμερα, παραμένοντας πάντως σε αρνητικό έδαφος από την αρχή της εβδομάδας.

Ο χαλκός Ιουλίου, στο μεταξύ, σημείωσε άλμα 2,4% στα 4,33 δολ. η λίβρα, αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,5% στα 1.086,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε άλμα 2,8% στα 2.630,50 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: Με κέρδη έκλεισε σήμερα ο Χρυσός – Άνοδος 0,3%