Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας για μια κυβέρνηση «διασωληνωμένη και κλινικά νεκρή».

Από το Ναύπλιο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κυβερνά και όσο παραμένει στην εξουσία μόνο μεγάλα δεινά και συμφορές θα επισωρεύει στον τόπο.

«Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πομπωδώς, με ντεκόρ το υπουργικό συμβούλιο, την πολιτική ευθύνη της πρωτοφανούς τραγωδίας στο Μάτι, πραγματοποιήθηκε ως ύστατο καταφύγιο και ως απεγνωσμένη κίνηση, μήπως περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί.

Και κυρίως για να αποφύγει την μαζική παραίτηση υπουργών του και του ιδίου. Ο Αλ. Τσίπρας «έστριψε δια του αρραβώνος», για να θυμηθούμε την παλιά ελληνική ταινία, αλλά η στροφή του χτύπησε σε τοίχο, ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Μάλιστα, σχολίασε επικριτικά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τότε που ανακαλύφθηκε η πολιτική ευθύνη χάθηκε το πολιτικό φιλότιμο».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η κίνηση του πρωθυπουργού έπεσε στο κενό και έκανε πιο επιτακτικό και αναγκαίο το αίτημα για την παραίτησή του.

«Η τραγωδία στο Μάτι ξεχείλισε το ποτήρι της ανικανότητας και της παχυδερμίας, μιας βαθιά μεταλλαγμένης κυβέρνησης, που έχει παραδοθεί σε ξένα κέντρα και έχει αποδεχθεί και συμβιβαστεί με όλα όσα έχουν διαλύσει και καταστρέψει την χώρα. Μετά το Μάτι, αυτή η κυβέρνηση τελειώνει και πνέει τα λοίσθια, αν δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε.

Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι η απάντηση στην καταρρέουσα κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι η επιστροφή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, καθώς μαζί με το ΠΑΣΟΚ «έφεραν στην Ελλάδα την κρίση και την κατέστρεψαν με τα μνημόνια και την αποικιοποίηση».

«Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και της ίδιας πολιτικής, που συντηρεί την πελατειακή ψήφο, διαιωνίζει την λιτότητα, αναπαράγει την ξένη κηδεμονία, συγκαλύπτει τις τακτικές μίζας και αποθεώνει την διαπλοκή.

Με δυο λόγια όσα πρέπει να αλλάξουν και να ανατραπούν για να αποκτήσει μέλλον η πατρίδα μας», ανέφερε.