Ξεθώριασε, τελικά, το πρωινό ράλι ανακούφισης στην Οδό Αθηνών, καθώς το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση, έστω και πολύ μικρότερη των προηγούμενων ημερών. Ύστερα από τις δηλώσεις του κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές αντέδρασαν έως 7% (Τράπεζα Πειραιώς) ενώ τώρα τα κέρδη εξανεμίστηκαν, και ο τζίρος παραμένει σχετικά χαμηλός.

Το «στοίχημα» παραμένει το ίδιο για την ελληνική αγορά, δηλαδή να προσελκύσει αγοραστικό ενδιαφέρον, εξέλιξη η οποία δεν είναι εύκολη, υπό τις σημερινές συνθήκες στις ελληνικές τράπεζες. Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών βελτιώνεται, οι προσπάθειες για την μείωση των κόκκινων δανείων συνεχίζονται, ωστόσο χρειάζεται να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών. Μια επιτυχημένη πώληση ενός πακέτου δανείων είναι ίσως το καλύτερο σημάδι για την ελληνική αγορά, καθώς θα δοθούν ορισμένες προσδοκίες.

Τελικά, το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 625,83 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,05%.

Με κέρδη 2,82% η μετοχή της Alpha Bank στα 1,205 ευρώ. Άνοδος 4,40% για την Μπέλα στα 11,38 ευρώ. Κέρδη 2.93% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,16 ευρώ. Κέρδη 3,74% για την Μότορ Όιλ στα 22,35 ευρώ. Άνοδος 3,75% για την Βιοχάλκο στα 2,63 ευρώ. Πάνω από 2% οι μετοχές του ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στα 8,62 και 9,90 ευρώ αντίστοιχα. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,8 εκατ. ευρώ.