Το Κίνημα Αλλαγής Κέρκυρας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το πρόβλημα των απορριμμάτων ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης, αλλά και τις παραιτήσεις όλων των υπευθύνων σε τοπικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση

Τα τελευταία χρόνια οι Κερκυραίοι παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση την παντελή αδυναμία της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού. Η συστηματική και ανεξέλεγκτη συσσώρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων σε κορεσμένα κύτταρα και σε δημόσιους χώρους, εκτός του ότι δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνες και απειλητικές για τη δημόσια υγεία, πλήττουν και την δημόσια εικόνα μας ενόψει της τουριστικής περιόδου, με τις εικόνες της τεράστιας χωματερής που έχει μεταβληθεί ολόκληρο το νησί να κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αναγκαία την παρέμβαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού και όχι μόνο με ανώδυνες δηλώσεις που δεν κοστίζουν τίποτα.

Σε τοπικό δε επίπεδο το Κίνημα Αλλαγής ζητά την παραίτηση κατ ελάχιστον, όλων των υπευθύνων, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια άμεση επίλυση και διαχείριση των απορριμμάτων με μόνιμες και σύγχρονα αποδεκτές επιστημονικές μεθόδους.