Το Δελτίο Τύπου του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρει τα εξής:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή μονάδα ΠΑΡΚ, στα Γουβιά, έχουν γίνει γνωστά σε όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας και όχι μόνον.

Το συνδικάτο μας για άλλη μια φορά καταγγέλλει την προκλητική στάση των ιδιοκτητών της ξενοδοχειακής μονάδας ΠΑΡΚ, οι οποίοι το Σάββατο το απόγευμα κάλεσαν επιλεκτικά τους εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία στο ξενοδοχείο για να τους θέσουν το εκβιαστικό δίλημμα της παραίτησης από τα δικαιώματά τους, προκειμένου να λάβουν την υπόσχεση ότι θα εργαστούν το 2021, αφού, όπως εγγράφως ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες, το ξενοδοχείο δεν θα λειτουργήσει το 2020.

Η ιδιοκτησία του ΠΑΡΚ, έχοντας ως επιλογή της να μη λειτουργεί η ίδια το ξενοδοχείο, απευθύνεται τα τελευταία χρόνια σε διαχειριστές οι οποίοι λειτουργούν το ξενοδοχείο προβληματικά, επιβαρύνοντας τους εργαζομένους, τους προμηθευτές, τους συνεργαζόμενους επαγγελματίες, την τοπική οικονομία, τον Τουρισμό.

Η ιδιοκτησία του ΠΑΡΚ, με τις επιλογές της, φέρει την κύρια ευθύνη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ξενοδοχειακή τους μονάδα.

Δύο μήνες πριν, τους θυμήθηκε να κάνουν έξωση στους «σπουδαίους» επενδυτές που με δάφνες μάς παρουσίαζαν πριν λίγα χρόνια, ώστε να μεταβιβαστεί το ξενοδοχείο σε νέους επενδυτές, οι οποίοι προφανώς θέτουν ως προϋπόθεση το «ξεκαθάρισμα» του ξενοδοχείου από τους «ενοχλητικούς» εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Όσον αφορά τη διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου για το 2020, κι επειδή το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί και αλλού , προφανώς ο νέος επενδυτής έχει εξασφαλίσει «ζεστό» χρήμα από επενδυτικά προγράμματα και, με τον κόπο και τον ιδρώτα του φορολογούμενου ελληνικού λαού, ετοιμάζεται να ανακαινίσει την ξενοδοχειακή μονάδα κλείνοντας το ξενοδοχείο και αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα υποστούν οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες της περιοχής και η τουριστική οικονομία.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στον θαυμαστό κόσμο του «επιχειρείν», πάντα με την κάλυψη των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά την ασυδοσία των επιχειρηματιών, αλλά και των τοπικών θεσμικών οργάνων (δημοτικών συμβουλίων και Περιφερειών) που ενώ καμώνονται πως ενδιαφέρονται για την τουριστική οικονομία, την ίδια ώρα ποιούν την νήσσαν αρνούμενοι να λάβουν μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων κι εν τέλει εξυπηρετούν τους μεγαλοξενοδόχους σε βάρος των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων του τόπου μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης της πλειοψηφίας των θεσμικών οργάνων ήταν η θέση τους για το ΠΑΡΚ στις πρόσφατες συνεδριάσεις τους, όπου τέθηκε το θέμα από το Συνδικάτο μας και την Λαϊκή Συσπείρωση.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν, να δώσουμε μάχες για την αποκάλυψη της εργοδοτικής ασυδοσίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την επαναφορά όλων των παλαιών και την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων.

Πρώτο ραντεβού η συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο για το Ασφαλιστικό.