Μετά τον Δ/ντη της Χειρουργικής, σειρά πήραν οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα του Γ.Ν.Κ., οι οποίοι εξαπολύουν μύδρους κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου

– Στο ίδιο μήκος κύματος, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων

– «Σηκώνει» το θέμα στη Βουλή ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Μαίνεται όπως όλα δείχνουν ο εσωτερικός «πόλεμος» στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς η επιστολή του γιατρού Καλλίνικου Χριστοδούλου, μετά την πειθαρχική ποινή που του επεβλήθη από τον διοικητή του ιδρύματος, Λεωνίδα Ρουμπάτη, φαίνεται πως έχει «πυροδοτήσει» μια σειρά αντιδράσεων στους κόλπους του Γ.Ν.Κ.

Η αργία, στην οποία υποχρεώθηκε -χωρίς να έχει προηγηθεί ΕΔΕ- ο Δ/ντης της Χειρουργικής έφερε την αντίδραση και των ειδικευόμενων γιατρών στη Χειρουργική, οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν λόγο

για παράνομες εντολές της Διοίκησης του Γ.Ν.Κ. για επιπλέον ώρες και ημέρες εφημεριών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Όπως καταγγέλλουν, αντί για 48 ώρες / εβδομάδα, αναγκάζονται σε 70 ή ακόμα και 75 ώρες / εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο Διοικητής, Λεωνίδας Ρουμπάτης, δρα αυθαίρετα, σε σημείο μάλιστα, που τον έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα προβούν σε ομαδική παραίτηση, σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η τελευταία εντολή για υπερωρίες στα Τ.Ε.Π.

Πρόσφατα, αντίστοιχες καταγγελίες για αυταρχικές συμπεριφορές από πλευράς Λεωνίδα Ρουμπάτη, είχαν δει το φως της δημοσιότητας και από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Βουλευτή Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρου Αυλωνίτη, ο οποίος αφού επισήμανε ότι

«Το Νοσοκομείο μας νοσεί διοικητικά βαρύτατα», υπογράμμισε ότι το θέμα του Γ.Ν.Κ. θα συζητηθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει στον Υπουργό Υγείας.

Το θέμα της υποστελέχωσης του Γ.Ν.Κ., άλλωστε, έχει επισημανθεί στη Βουλή από τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη,

όταν δεν υπήρξε πρόβλεψη για ούτε μια θέση μόνιμου γιατρού στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κέρκυρας στις τελευταίες προκηρύξεις του Υπουργείου για ενίσχυση των δημόσιων υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.