Οι εικόνες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, με βανδαλισμούς στο σχολικό κτίριο του ΕΠΑΛ στο Μαντούκι στην Κέρκυρα,

κινητοποίησαν φορείς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, που πήγε στο σχολείο, με στόχο να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην κατάληψη.

Σύμφωνα με μαθητές του Α’ ΕΠΑΛ, μια σειρά από αιτήματα που είχαν θέσει, έχουν δρομολογηθεί και αποκατασταθεί. Μεγάλες ζημιέςς έχουν υποστεί οι τουαλέτες

καθώς και δύο σχολικές αίθουσες του 5ου Γενικού Λυκείου οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσες εργασίες.

Ψευδοροφές βρέθηκαν κατεστραμμένες, τζάμια παραθύρων σπασμένα, θρανία και καρέκλες πεταμένα εκτός αιθουσών. Επίσης καταστράφηκε τελείως γυψοσανίδα που χώριζε δύο αίθουσες.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από εξωσχολικούς οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο τις βραδινές χώρες από σημεία στα οποία οι μαθητές δεν περιφρουρούσαν.

Το Λύκειο βρισκόταν στην τρίτη εβδομάδα κατάληψης, εκτός από μια ημέρα που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, με κυριότερα αιτήματα την κτιριακή υποδομή και όχι μόνο.

Όπως φαίνεται κάποιοι κατά τη διάρκεια της κατάληψης, μπήκαν στο σχολείο με αποκλειστικό στόχο να καταστρέψουν. Έχουν διαλύσει ακόμα και τους τοίχους, ενώ τα περισσότερα θρανία στο ΕΠΑΛ είναι πλέον σπασμένα. Παρόλα αυτά η κατάληψη συνεχίζεται.

Οι εικόνες ντροπής στο σχολείο προβλημάτισαν την τοπική κοινωνία. «Είδα το βίντεο, τρόμαξα και αναρωτίεμαι, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης μέσα στο σχολείο; Όποιος θέλει μπορεί να κάνει τέτοιες καταστροφές χωρίς συνέπειες;

Μέχρι πότε θα συνεχίσουν να μην κάνουν μαθήματα οι υπόλοιποι μαθητές; Τι θα γίνει με την ύλη που χάνουν; Ποιός είναι υπεύθυνος για όλα αυτά & ποιός θα πληρώσει για τις ζημιές;

Πότε θα είναι πάλι οι τάξεις κατάλληλες για μάθημα» αναρωτιέται ο χρήστης που ανέβασε σχετικό βίντεο στα social media