Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευση την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 10.30 στην  αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας με θέματα:

Οικονομικός απολογισμός 2019 και οικονομικός προϋπολογισμός 2020, απολογισμός διοικητικού συμβουλίου και κοπή πίτας. “Στην Γενική Συνέλευση θα τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους  οι οποίοι τα τελευταία 10 χρόνια με τις περικοπές των μνημονιακών κυβερνήσεων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί περικοπή του εισοδήματος τους που υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 60%. Η ταφόπλακα στις  συντάξεις με το Νόμο Κατρούγκαλου πριν και τώρα με το Νόμο Βρούτση μαζί με την καταλήστεψη των αποθεματικών των Ασφαλιστικών ταμείων έχουν εξαθλιώσει τους συνταξιούχους. Γι αυτό χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων για να  ληφθούν αποφάσεις κινητοποίησης και Διεκδίκησης  των Δικαιωμάτων μας

                                        ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

2.Καταβολη 13ης και 14ης σύνταξης και αναδρομικών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ

3.Επαναφορά του ΕΚΑΣ

4.Κατάργηση της εισφοράς στα φάρμακα και  του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.

5.Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Κατρούγκαλου ,Βρούτση αλλά και της προσωπικής διαφοράς η οποία φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις μας.

6.Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ

Κατώτερο Μισθό 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.
8.Αυξήσεις των συντάξεων κύριων και επικουρικών.

9.Αμεση καταβολή όλων των συντάξεων που καθυστερούν.

10.Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.”

                                             Η    ΔΙΟΙΚΗΣΗ