Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής Χρυσηίδα έχει προκαλέσει το σχέδιο της ΔΕΥΑΚ να κατασκευαστεί αντλιοστάσιο λυμάτων στον κοινόχρηστο χώρο δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής και πολύ κοντά σε κατοικίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Μοσχάτ για την ΕΡΤ Κέρκυρας, οι κάτοικοι έχουν ήδη προχωρήσει στη συλλογή πάνω από 500 υπογραφών διαμαρτυρίας, ενώ την Τέταρτη συναντήθηκαν και με τη δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ενημερώνοντας την για τις ενστάσεις τους.

Συγκεκριμένα ζητούν να μεταφερθεί η χωροθέτηση του αντλιοστασίου λυμάτων, αντιπροτείνοντας χώρο της ΔΕΥΑΚ σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο, που αναφέρεται στον αρχικό σχεδιασμό. Έργο προϋπολογισμού 6 εκατ.

Η κατασκευή του αντλιοστασίου περιλαμβάνεται στο γενικό σχέδιο της επιχείρησης για την αποχέτευση των Κυνοπιαστών, που έχει προϋπολογισμό περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως έργο μεγάλης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή ενώ δεν υπάρχει έως αυτή τη στιγμή πρόθεση να γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή.

Επίσης στελέχη της ΔΕΥΑΚ κάνουν λόγο για μια σύγχρονη εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, που δεν πρόκειται να δημιουργήσει την οποιαδήποτε όχληση. Φόβοι για υποβάθμιση της περιοχής

Οι κάτοικοι δηλώνουν, ότι δεν είναι αντίθετοι με την κατασκευή του έργου, που θα επιλύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της κοινότητας των Κυνοπιαστών, ωστόσο εκφράζουν φόβους για την υποβάθμιση της περιοχής τους από την λειτουργία του αντλιοστασίου, επισημαίνοντας ότι το σημείο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί αποτελεί τον μοναδικό κοινόχρηστο χώρο, που διαθέτει η Χρυσηίδα και υποδεικνύουν άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας της επιχείρησης σε απόσταση 150 μέτρων.

Μάλιστα έχουν απευθυνθεί και σε νομικό προκειμένου να καθορίσουν τις ενέργειες τους από εδώ και στο εξής. Στο πλευρό των κατοίκων τάσσεται και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας των Κυνοπιαστών. Κοινόχρηστος χώρος εκδηλώσεων

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε παραχωρηθεί από την ΔΕΥΑΚ στον πρώην Δήμο Αχιλλείων, όπου διαμορφώθηκε χώρος στάθμευσης των κατοίκων, λειτουργεί παιδική χαρά, ενώ στο σημείο πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις , πανηγύρια, θεατρικές παραστάσεις