Στην ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται σήμερα το ν/σ για το μεταναστευτικό στο οποίο θα υπάρχουν και τροποποιήσεις στη διαδικασία υποβολής αίτησης και παροχής ασύλου από τους πρόσφυγες.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Ερωτόμενος ο κος Γκίκας για το αν θα δημιουργηθεί στην Κέρκυρα Κέντρο φιλοξενείας προσφύγων και μεταναστών απάντησε ότι γίνονται βοληδοσκοπήσεις σε ξενοδόχους όπως γίνονται σε όλα τα τουριστικά μέρη της χώρας.

Σε ότι αφορά τη δική του άποψη για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών προσφύγων στην Κέρκυρα, τόνισε ότι: «Κατ αρχάς η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί όλα τα τουριστικά νησιά σε όλη την Ελλάδα για το αν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία που να θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Θεωρώ ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργηθούν παρά θα λυθούν, πέραν των όσων έχουν ειπωθεί. Δηλαδή, εξαιτίας της γειτνίασης της Κέρκυρας με την Ιταλία, εκτιμώ πως θα δημιουργηθεί νέο κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών ανεξέλεγκτα καθώς η Κέρκυρα είναι και είσοδος και έξοδος. Είναι άλλο πράγμα να φιλοξενηθούν κάποιες οικογένειες με τα παιδιά τους με το καθεστώς φιλοξενίας προσφύγων και άλλο η δημιουργία της Κέρκυρας ως δομή φιλοξενίας μεταναστών, καθώς θα έχουμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση».