Ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου βάσει των οδηγιών του Υπουργείου και την διαμορφούμενη σε σχέση με την πανδημία του covid-19, κατάσταση στο νησί.

Αναλυτικά:
-Το επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καθ όλο το 24ωρο. Οι κεντρικές θύρες των κλινικών θα παραμένουν κλειστές καθ όλο το 24ωρο.

-Σε κάθε ασθενή παραμένει αυστηρά ένας συνοδός, στον οποίο θα δίνεται γραπτή ειδική έγγραφη άδεια, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον θεράποντα ιατρό.

-ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οιανδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

-Στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία οι ασθενείς εξυπηρετούνται ΜΟΝΟΝ κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα 2661030062, 2661360873. Κατά την προσέλευση και παραμονή στο χώρο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ φορούν μάσκα.

-Ο προεγχειρητικός έλεγχος για sars-cov 2 σε ασθενείς που θα μεταβούν σε Νοσοκομείο εκτός Νομού, γίνεται καθημερινά 10.00-11.00 πμ, από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, στο ειδικό κιόσκι (iso-box) που υπάρχει δίπλα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στην καθορισμένη ώρα .

-Η λήψη επιχρίσματος για covid-19, γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την εκτίμηση του ιατρού και όχι ΚΑΘΟΛΙΚΑ σε όλους τους προσερχόμενους.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου, να συνεργάζονται και να συμμορφώνονται με αυτές , προκειμένου όλοι μαζί, με αποτελεσματικότητα, αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία αυτή.
Απαιτείται ψυχραιμία και συμμόρφωση όλων, στους υγειονομικούς κανόνες πρόληψης, πλύσιμο χεριών , μάσκα όπου απαιτείται, τήρηση των αποστάσεων.