Αφορμή στάθηκε το ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν αφιέρωσε παρά ελάχιστα λεπτά προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για τροπολογία που αφορά τους ιππόδρομους.

Ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε στον υπουργό πως λόγω της έκτακτης κατάθεσης της τροπολογίας και μη γνωρίζοντας την ώρα που θα μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος ο Μάκης Βοριδης που είχε γνώση του θέματος είχε προγραμματίσει να βρίσκεται σε δικαστήριο.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε σε έντονο ύφος από τον κ. Τσακαλώτο να περιμένει τον κ. Βορίδη προκαλώντας έτσι την έκρηξη οργής του υπουργού.

Δείτε τον διάλογο που ακολούθησε όπως αναρτήθηκε στο usay.gr:

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Η δράση αναλαμβάνεται μέσω τροπολογίας υπό τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά ο ιππόδρομος
ΔΕΝΔΙΑΣ Όταν επιτρέπεται η συγχώνευση μιας παθητικής με μια ενεργητική επιχείρηση το δημόσιο χάνει φορολογικά έσοδα. Όταν πρέπει να βοηθήσουμε μια εταιρεία να τη βοηθήσουμε. Αλλά όχι με τροπολογία νύχτα. Δεν έχετε κανένα σεβασμό στη Βουλή και στη δημοκρατία. Γιατί ανεβαίνετε σαν κλέφτης πέντε λεπτά και φεύγετε;
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Επειδή έρχονται εκλογές στη Ν.Δ καταλαβαίνω ότι το επίπεδο πρέπει να φτάσει στου κ. Γεωργιάδη για να τον ανταγωνιστείτε
ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν το ξέρω το ζήτημα. Να περιμένετε να έρθει ο Βορίδης που το ξέρει . Είναι σε ακροατήριο αλλά έρχεται.
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος
ΔΕΝΔΙΑΣ: Σας τιμά αυτό που λέτε; Σε λίγο που θα χάσετε θα είστε άεργος
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ δεν θέλω να σας θυμίσω πόσες ερωτήσεις έχουν αναβληθεί επειδή λείπατε. Τι είναι αυτά που λέτε.