Μια πόλη της πολιτείας της Καλιφόρνιας έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη για το κατά πόσον οι υπάλληλοί της πρέπει να φορούν ένα αυτοκόλλητο για να δείξουν ότι έχουν «πλήρως εμβολιαστεί» εάν επιλέξουν να μην φορούν μάσκα στο γραφείο. Η πόλη του Montclair έχει δηλώσει ότι η πολιτική θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πόλης Edward Starr.

Ο Starr υποστηρίζει ότι η πολιτική έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι το Montclair συμμορφώνεται με ένα διάταγμα που εκδόθηκε τον Ιούνιο από το συμβούλιο ασφαλείας της Καλιφόρνια, το οποίο δίνει εντολή σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους της πολιτείας να υποβάλουν αποδεικτικά στοιχεία ή να υπογράψουν μια υπόσχεση που να βεβαιώνει ότι έχουν εμβολιαστεί εάν επιλέξουν να απέχουν από τη χρήση μάσκας.

Σε απόκριση σε συστάσεις του CDC, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας ενθάρρυνε τη χρήση αυτοκόλλητων ετικετών στους υπαλλήλους “για να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως”, δήλωσε ο Starr.

Αλλά ενώ ο Starr πιστεύει ότι η πολιτική δεν θα οδηγήσει σε “προβληματικά” αποτελέσματα, ένας δημοτικός σύμβουλος αντιτίθεται στο νέο μέτρο, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να κάνει τους υπαλλήλους να νιώθουν άβολα και θα μπορούσε να οδηγήσει την πόλη να εμπλακεί σε δικαστική αγωγή.

Η νομική προτεραιότητα εδώ είναι σίγουρα μπερδεμένη. Ενώ το CDC έχει φτάσει στο σημείο να προσφέρει ένα σύνολο εκτυπώσιμων αυτοκόλλητων που μπορούν να προσφέρουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους, δεν υπάρχει ρητή καθοδήγηση που να προτείνει τη χρήση τους. Τώρα, ο δημοτικός σύμβουλος Μπεν Λόπεζ υποστηρίζει ότι η πολιτική παραβιάζει το απόρρητο των εργαζομένων.

Ο σύμβουλος Lopez εκφράζει ανησυχία ότι τα αυτοκόλλητα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα «επίπεδο εξοστρακισμού» στο χώρο εργασίας.

Ο Starr, ωστόσο, απέρριψε τις ανησυχίες του Lopez ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ακούσει ούτε μία υπόθεση στην οποία ένας υπάλληλος της πόλης είχε αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Montclair αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα.

Πηγή: Καλιφόρνια: Επιβάλλει στους εμβολιασμένους υπαλλήλους να φορούν αυτοκόλλητα