Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πού έχει σταλεί μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Daniel» που αναμένεται τις επόμενες ώρες να χτυπήσει με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Νωρίτερα το απόγευμα, προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα έστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω μηνυμάτων 112 που αφορούν στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πιερία, τις Σποράδες και τη Μαγνησία, ενώ αναμένεται σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, που τη Δευτέρα θα «χτυπήσει» τη Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες.

Προβλήματα έχουν προκληθεί από τις βροχοπτώσεις, όπως φαίνονται κι από τις εικόνες που καταγράφει το Rthess, στην αγορά στο Καπάνι. Η βροχή και τα έργα που είναι σε εξέλιξη προκάλεσαν ένα προβληματικό σκηνικό για επαγγελματίες και επισκέπτες. Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, στήθηκαν ξύλινες γεφυρούλες που συνδέουν τον δρόμο με τις εισόδους των καταστημάτων.

Τα προβλήματα στη Φθιώτιδα

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Λαμίας λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν αυτοκίνητο με 43χρονο οδηγό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ξηριά στο χωριό Ροδίτσα.

Η ξαφνική νεροποντή φούσκωσε τον χείμαρρο, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ήταν προσπελάσιμος, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην αντιληφθεί άμεσα τον κίνδυνο και να παρασυρθεί για αρκετά μέτρα.

Ο 43χρονος κατάφερε και σκαρφάλωσε μόνος τους στην οροφή και οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν τον απεγκλωβισμό του.

Τα προβλήματα στην Κέρκυρα

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε στις 3:00 μετά το μεσημέρι την Κέρκυρα με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος και οι κεραυνοί να προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς επίσης και στη λειτουργία του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας».

Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, 8 πτήσεις δεν προσγειώθηκαν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις από αυτές μετέβησαν σε κοντινά αεροδρόμια.

Περιοχές τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στα περίχωρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Από θαύμα σώθηκαν ο ιδιοκτήτης και πελάτες ταβέρνας στον παραλιακό δρόμο της Γαρίτσας μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, όταν δέντρα έπεσαν στην επιχείρηση. Στον χώρο βρίσκεται η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων.