Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με την Πάρο και τη Μύκονο.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΑΔΜΙΕ και της κοινοπραξίας Ελληνικά Καλώδια ΑΕ – Fulgor ΑΕ, που ανέλαβε την κατασκευή και πόντιση των υποθαλάσσιων καλωδίων.

«Με τη διασύνδεση αυτή θα κλείσει ο βρόχος μεταξύ Πάρου, Νάξου και Μυκόνου και θα θωρακιστεί η σταθερότητα ηλεκτροδότησης των νησιών αυτών εφόσον

εξασφαλίζεται διπλή τροφοδότηση και ταυτόχρονα περιορίζεται η εξάρτησή τους από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής.

Το έργο, προϋπολογισμού 35,6 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στην ομάδα έργων της β’ φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2019» αναφέρει ο Διαχειριστής.

Ο γενικός διευθυντής της «Ελληνικά Καλώδια» Αλέξης Αλεξίου δεσμεύθηκε για την έγκαιρη ολοκλήρωση του project καθώς όπως τόνισε «κατανοούμε απόλυτα τη σημασία των έργων αυτών για την οικονομία της χώρας,

είμαστε ελληνική εταιρεία που μπορεί να εκτελέσει τα έργα με την απαιτούμενη ποιότητα στους απαιτούμενους χρόνους».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, στάθηκε στην καλή εμπειρία από την προηγούμενη συνεργασία κατά την α’ φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων ,

όπου η «Ελληνικά Καλώδια» ανέλαβε την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέουν την Σύρο με την Πάρο και τη Μύκονο.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για ακόμα στενότερη συνεργασία στα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία, τόνισε την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων.

καθώς η επιτάχυνση όλων των έργων που βρίσκονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα αποτελεί κεντρικό άξονα του στρατηγικού σχεδιασμού του Διαχειριστή.