Ιερέας ο οποίος συμμετείχε σε όργια, είχε κάνει έρωτα με 13 ενορίτισσες και εξομολόγησε την γοητευτική τηλεπαρουσιάστρια Belen Rodriguez το 2017, έγινε δεκτός ξανά από την Καθολική Εκκλησία αφού πέρασε ένα χρόνο… «πνευματικής κάθαρσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, o ιερέας Ρομπέρτο Καβατζάνα, 43 ετών, επανήλθε στους κόλπους της Εκκλησίας μετά από μια περίοδο κατά την οποία εργάστηκε για τους φτωχούς και ζούσε «συντηρητικά», δήλωσε ο τοπικός επίσκοπος.

Ο Claudio Cipolla, ο επίσκοπος της Πάδοβα, κοντά στη Βενετία, δήλωσε ότι ο πατέρας Καβατζάνα είχε δημιουργήσει «σύγχυση, πόνο και προβληματισμούς» μεταξύ των πιστών. Αλλά θα τον συγχωρούσε «σαν πατέρας», εμπνευσμένος από το «έλεος του Κυρίου».

Ο πατέρας, 43 ετών, είχε προκαλέσει αίσθηση με τα κηρύγματά του στην εκκλησία του χωριού Καρμπονάρα ντι Ροβολόν, κοντά στη Βενετία.

Η γοητεύτική του παρουσία και ο πύρινος λόγος του αποτελούσαν έναν άκρως «επικίνδυνο» συνδυασμό που λειτουργούσε σαν μαγνήτης για τις γυναίκες της ενορίας του.

Ο γοητευτικός ιερέας είχε ομολογήσει ότι συμμετείχε σε ερωτικά όργια που οργάνωνε ένας συνάδελφός του, ο πατέρας Αντρέα Κοντίν, ένας ιερέας από την Πάδοβα ο οποίος κατόπιν αποσχηματίστηκε.

Στο πλαίσιο αυτών των φετιχιστικών «πάρτι», ο Καβατζάνα είχε κάνει σεξ με τουλάχιστον 13 γυναίκες της ενορίας του, έγινε αργότερα γνωστό.

Η δράση του πατέρα Κοντίν είχε αποκαλυφθεί μετά από καταγγελίες που έκαναν τρεις πρώην ερωμένες του στις αρμόδιες Αρχές.

Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του ιερέα και βρήκε πλήθος βιντεοταινιών που είχε τραβήξει ο ίδιος και έδειχναν άκρως ακατάλληλες σκηνές από τα «πάρτι» του. Αρκετές από αυτές τις σκηνές είχαν πρωταγωνιστή τον 43χρονο Καβατζάνα.

Παρόλο που το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει εξαιτίας της δράσης των δύο ιερέων κοντά στη Βενετία ήταν μεγάλο, ο Ρομπέρτο Καβατζάνα φαίνεται ότι θα τη γλιτώσει, αφού έγινε ξανά δεκτός στους κόλπους της Εκκλησίας.