Σύντομη ήταν η διαδικασία της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης. 

Έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο τους ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης,

ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και οι νέοι υφυπουργοί Υγείας, Ζωή Ράπτη και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

Πολιτικό όρκο έδωσε ο κ. Πάνος Τσακλόγλου, νέος υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση.

orkwmosia_wf__1_
orkwmosia_wf__9_

 

Οι νέοι υπουργοί, όπως και ο πρωθυπουργός φορούσαν την σκουρόχρωμη μάσκα με το εθνόσημο, ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου λευκή μάσκα.
Μετά την ορκωμοσία οι υπουργοί υπέγραψαν το σχετικόΠροεδρικό Διάταγμα, απολυμαίνοντας τα χέρια τους, πριν παραλάβουν την πένα για τις υπογραφές.

Το «παρών» στην διαδικασία έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να συγχαρεί τον κ. Παπαθανάση, με τον οποίο έχει άριστη συνεργασία στο υπουργείο. Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Σκυλακάκης και Παπαθανάσης αναβαθμίστηκαν απο υφυπουργοί σε αναπληρωτές υπουργοί με αυξημένες αρμοδιότητες.

orkwmosia_wf__8_
orkwmosia_wf__6_
orkwmosia_wf__7_

 

Η κυρία Ράπτη ανέλαβε υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, ο κ. Ταγαράς υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο κ. Τσακλόγλου υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση.
orkwmosia_wf__4_

Πηγή: Η Ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου