Θα συνεχίζει και σήμερα η Αχαΐα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Elias, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη αναμένεται να “χτυπήσουν” την περιοχή ισχυρές καταιγίδες και να πέσει πολύ νερό, με κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Τα ακραία φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και την Πάτρα με καταιγισμό κεραυνών. Παράλληλα θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” είναι: Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Ευρυτανία, Αχαΐα, Κορινθία, Αργολίδα, Αιγαίο και Κρήτη.

Ο “Elias” από χθες νωρίς το βράδυ άρχισε να δείχνει τις άγριες διαθέσεις του με καταρρακτώδεις βροχές και μπαράζ κεραυνών. Μάλιστα από κεραυνό εκδηλώθηκε φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι, που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις, λόγω της άμεσης παρέμβασης της πυροσβεστικής.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σε συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία, έντονα κατά τόπους φαινόμενα εκδηλώθηκαν στα ηπειρωτικά την Τρίτη 26/09. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA, μέχρι τις 19:45, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφεται στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και είναι ίσο με 91 χιλιοστά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.