Απειλή στρατιωτικής εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα από τον Μάικ Πομπέο. Δεν απέκλεισε στρατιωτική δράση από τις ΗΠΑ «αν κριθεί απαραίτητο».

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ απειλούν με εισβολή στη Βενεζουέλα. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ που το υπονόησε ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που το είπε… ξεκάθαρα αλλά θέτοντας όρους τους οποίους όμως μόνο εκείνος ξέρει.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Fox, δήλωσε πως η στρατιωτική δράση στη Βενεζουέλα, δηλαδή η εισβολή στη χώρα, είναι πιθανή «αν αυτό κριθεί απαραίτητο». «Η στρατιωτική δράση είναι πιθανή. Αν αυτό είναι ό,τι χρειάζεται, αυτό θα κάνουν οι ΗΠΑ», τόνισε ο Πομπέο.

Το τι θα το… κρίνει ως απαραίτητο, δεν το διευκρίνισε. Ο Πομπέο υποστήριξε, πάντως, ότι θα προτιμούσε μια ειρηνική μετάβαση από τον Νικολάς Μαδούρο (τον οποίο οι ΗΠΑ πολύ θα ήθελαν να δουν να φεύγει από την εξουσία) στον Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο στήριξαν από την πρώτη στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος στη Βενεζουέλα.

Ο Πομπέο και ο Μαδούρο

Οι νέες δηλώσεις του Μάικ Πομπέο έρχονται λίγες ώρες μετά από τα όσα είπε στο CNN, πως δηλαδή ο Νικολάς Μαδούρο ήταν έτοιμος να το σκάσει από τη Βενεζουέλα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά τον… κράτησε στο Καράκας η Ρωσία.

Ο ίδιος ο Νικολάς Μαδούρο τον ειρωνεύτηκε όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τα όσα έγιναν την Τρίτη, ενώ η Ρωσία στην πρώτη της αντίδραση ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε για… fake news!

Η Μόσχα κατηγόρησε τον Πομπέο ότι κάνει πόλεμο παραπληροφόρησης. Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πρόκειται για «πόλεμο παραπληροφόρησης».

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να οργανώσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και να ρίξουν το ηθικό του στρατού διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις.

Πηγή: Hχούν τα «τύμπανα πολέμου» – Πομπέο: «Εξετάζουμε εισβολή στη Βενεζουέλα!»