«Το σχέδιο θα είναι δυναμικό. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες σταθμοί και το σχέδιο θα λειτουργεί ως ροοστάτης», εξήγησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε αναφορά του στο σχέδιο άρσης των περιορισμών που θα ανακοινώσει την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι στο σχέδιο που θα παρουσιαστεί αύριο θα υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες σταθμοί βάσει των οποίων θα ανοίγει σταδιακά η αγορά και υπογράμμισε ότι αν δεν υπάρχει αυτοπειθαρχία, η πολιτεία θα προχωρά σε εκ νέου κλείσιμο.

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «δίμηνο που θα ακολουθήσει θα είναι πείραμα εξόδου» ενώ εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά δευτερογενή στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το σχέδιο άρσης των περιορισμών, όπως τα ΜΜΜ, τα ωράρια λειτουργίας και οι χώροι συνάθροισης. «Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διατηρώ αισιοδοξία ότι έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας σε ορισμένα πράγματα», σημείωσε.

Τον Ιούλιο η επιστροφή στην κανονικότητα

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι γίνονται διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα της τουριστικής περιόδου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. «Γίνονται διαβουλεύσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες από το εξωτερικό. Θα έρχονται φιλοξενούμενοι με κάποιου είδους πιστοποίηση. Θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουμε την κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού», τόνισε.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι, αν όλα πηγαίνουν καλά, να ανοίξει ο τουρισμός σε δεύτερη φάση, περίπου τον Ιούλιο. «Εκεί θα δεχθούμε θα ανοίξουν τα καταλύματα τα εποχικά. Να υποδεχθούν τουρισμό εξωτερικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Στον εσωτερικό τουρισμό θα υπάρχει άρση περιορισμών προ του Ιουλίου όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία θα είναι τέτοια που θα δικαιολογούν αυτή την χαλάρωση».

Πηγή: Γεραπετρίτης για την επόμενη μέρα στον τουρισμό