Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι M6 δημοσίευσε κρυφά ηχογραφημένα πλάνα από παράνομα δείπνα που έλαβαν χώρα σε ένα “υπόγειο εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα όμορφο μέρος” του Παρισιού.

Το βίντεο δείχνει στους επισκέπτες του εστιατορίου χωρίς μάσκες να φιλούν ανοιχτά ο ένας τον άλλον και να παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Φαίνεται επίσης ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των επισκεπτών που επιτρέπονται

Το κόστος των γευμάτων – έως και 490 ευρώ ανά άτομο, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ιδιωτικός αυτός “σύλλογος’ εξυπηρετεί αποκλειστικά τους πλούσιους επισκέπτες.

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο διοργανωτή τέτοιων εκδηλώσεων, που αργότερα αποκάλυψε ότι είναι ο Pierre-Jean Chalencon, ιδιοκτήτης του Palais Vivienne, συμβαίνουν δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα με συμμετοχές και από υπουργούς της κυβέρνησης. Ο Chalencon ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι αστειεύτηκε όταν παραδέχτηκε τις παραβάσεις.

Χθες το βράδυ, ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Ρέμι Χιτς ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, ισχυριζόμενος ότι οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα διωχθούν.

 

Πηγή: Γαλλία: Λεφτάδες σπάνε την καραντίνα με 500 ευρώ το κεφάλι