Κάλπες στήνονται σήμερα σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς επιστρέφουν οι φοιτητικές εκλογές, ύστερα από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Με απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου, οι φοιτητές θα κληθούν σήμερα να ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στα Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.

Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια ήταν τον Απρίλιο του 2019.

Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα και την Πέμπτη στα ΑΕΙ και οι φοιτητές ψηφίζουν με το πάσο και την ταυτότητά τους. Στοίχημα παραμένει να διατηρηθεί ήρεμο το κλίμα και να μην δημιουργηθούν εντάσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Επιστρέφουμε», η ΔΑΠ ΝΔΦΚ φιλοδοξεί να διατηρήσει την πρωτιά της στις εκλογές για ακόμη μία χρονιά , είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη το 2019 για 33η φορά, και τονίζει ότι στόχος είναι «ένα καλύτερο, αναβαθμισμένο και αληθινά προοδευτικό Πανεπιστήμιο, το οποίο θα επενδύει στην ελευθερία, τον πλουραλισμό, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα».

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), λέει «Μόνοι τους και όλοι μας» και επιδιώκει τη σταθεροποίηση των δυνάμεων της ενώ το σύνθημα της ΠΑΣΠ, είναι «Μαζί, με δημιουργικές πρωτοβουλίες στη γνώση, στο αύριο» με στόχο να καταδείξει η νεολαία μία ανοδική ώθηση και να κάνει μία νέα αρχή.

Και τα ΕΑΑΚ έχουν στόχο τη διατήρηση των ποσοστών τους με σύνθημα «Αντεπίθεση τώρα!».

«Ή εμείς ή αυτοί» τα σύνθημα του BLOCO που και αυτό προσπαθεί να έχει σταθερά ποσοστά.